Feb 10, 2011

*kenyitkenyit*

ada mesej masuk dalam telefon bimbit,daripada Monster Hijau

sesekali,
ingin aku melihat bahawa segala impian menjadi kenyataan dan
segala mimpi menjadi realiti.

sesekali
ingin ku rasai segala kenangan kembali
dan segala harapan menjadi saksi terhadap peristiwa yang bakal terjadi terhadap diriku ini.

sesekali
inginku dengari sebuah cerita dan sebuah berita
penyudah segala derita.

aku penat.

__________________________________________

*aku nak balas tak ada kredit,aku call guna telefon rumah,kau tak angkat!*

tak nak menaip panjang lebar
(aku memang tak baca novel,dan tak suka)

*abaikan kejiwangan,baca dengan penuh kegembiraan*

kumpulkan keluh-kesah menjadi sebuah kisah,
yang mana permulaannya penuh cacat cela,
di pertengahannya tak lekang dari ditimpa musibah,
di pengakhirannya mungkin ada celaka.

tapi jadikan itu kisah pari-pari
di mukasurat yang terakhir ialah
Happy Ending.

tak perlu kisah orang nak cirit apa,
sekarang cerita kau,masih cerita kau.
jadikan penat satu kepuasan;
kepuasan dan semangat untuk teruskan perjalanan.
jangan tunggu pada yang tak pernah kenal masa,
kaki kau Tuhan beri,bangun dan teruskan berlari.
di hujung sana,ada yang pasti.
Percayakan Tuhan,segalanya dah tercipta ,dan itu realiti :)


______________________________________

step by step,
another dream replace the other nightmare,
and people get bored.

imagine how your life right now,
without the past,you wont be able to stand & smile.
without the memories,you cant even have a good sleep.
all you need is be strong;
fight and move on.

perhaps The-Old-Memories had intertwined you like crazy,
when you are crazy,
your friends around you laugh and laugh,
not at your craziness,
but they have found you are their happiness
:)

____________________________________

babe,recording kita malam kelmarin dah aku dengar berulang kali,
dan orang dah boleh label aku orang gila sebab gelak senyum sorang-sorang.

*part yang tak boleh bla,bila kau start cerita pasal Peterpan.*

S E N Y U M L A H

ATAU


KALAU KAU TAK NAK JUGAK SENYUM,

KAU KELUAR RUMAH,
CABUT PAIP BOMBA DEPAN RUMAH KAU,
AJAK YANA,HAWA DAN SEKUTU KORANG,


PERGI SIRAM POKOK BUNGA JIRAN-JIRANG KORANG
BUAT AMAL JARIAH
*bak kata ufiya*

(klik pada nama terbabit untuk kepastian identiti)


wash away your tears not with the fears,
but with little laugh
or
you might have it
by screaming too loud
(people wont kill you,trust me)



"eat cookies! im monster too! like you"

;)