Mar 8, 2011

sigh? im okay (:




pembukaan cerita yang tak berapa bagus,pertengahan cerita yang kelam-kabut dan penamat cerita yang kadang-kadang (atau selalu) tergantung.

hari ni masih sama macam semalam,masih iras-iras macam kelmarin,hampir nak sama .

*bosan tak baca ayat macam tu? aku yang menaip pun dah naik muak.

_____________________________________


i really wonder why people SUDDENLY change

after they get what they wanted.

one day they are sweet,the next day they are not.
one day they are here,the next day they disappear too sudden.
one day you are important to them,the next day you are worthless.
one day they say they love you,the next day they dont care about you.

thats how IRONIC things and people CAN be.

PRETTY SHITS
PRETTY LIES
PRETTY FUCKED UP.


BUT , it's still your choice.
cause you choose to GET HURT when you


choose to be IN LOVE.



ouh tumblr; i appreciate your words,quotes and pictures.too true,too beautiful.


dan,ya. memang aku sedang kebuntuan idea.kebekuan rasa.dan,kematian jalan cerita.

hari-hari aku macam orang normal,cuma tingkah laku aku dah dilabel "ABNORMAL" oleh seseorang guru,dan mungkin itu fakta.siapa tahu?

sejauh mana ke-abnormal-an aku,aku sendiri pun kurang pasti.

yang aku tahu,
mungkin ada yang tak puas hati kenapa aku dijadikan seperti ini;

seperti apa?

seperti ini;

1. orang lain makan sepinggan dah gemuk,aku makan 5 kali sehari (aku makan nasi) masih still maintain berat badan tak naik-naik.

2. orang lain berhabis duit beli make up nak cover jerawat,aku berhabis duit beli chocolate untuk simpanan satu minggu. aku pun ada jerawat,jerawat yang TOUGH. tak pernah nak hilang.
jerawat cute kan?

3. dia tidur siang malam,kena marah terus kemas beg lari rumah. aku tidur pagi petang siang malam,kena marah,esoknya buat benda yang sama. bukan tak nak dengar kata,cuma TAK SENGAJA :D


dan yang lain-nya aku dah malas nak menaip.banyak benda yang orang suka compare kan antara aku ,dengan dia.antara aku dengan orang sana.antara aku dengan anak dia.
untuk apa?

terimalah diri sendiri apa adanya.terima dia apa adanya.
jangan complain banyak-banyak.

Tuhan dah ciptakan masing-masing dengan kesempurnaan yang tersendiri.

mungkin aku selalu juga merungut "kenapa? kenapa? kenapa aku macam ni?"
aku merungut bila aku dalam mood tak sedar diri atau dalam separa sedar.atau mungkin masa aku tengah sedar?

siapa yang ada bila kita putus cinta?

siapa yang tenangkan kita bila orang lain caci maki kita?

siapa yang bagi kita semangat untuk teruskan berdiri?

siapa yang selalu menipu "kau okay!" bilamana kita dah jatuh tersungkur?

siapa yang setia jadi pendengar bila orang lain dah tidur berdengkur?


pergi depan cermin,
tengok siapa yang berdiri dengan segak,kacak dan cantik di depan cermin.



cakap terima kasih kat dia.

dia pun perlukan Pencinta :)


YES,the one in the mirror is YOU.
yourself :)
AJA AJA HWAITING !