Mar 11, 2011

yes i love youuuuur life ;)


kacak kan?

aku kenal dia melalui abang sulung aku.
dia peminat One Piece yang tegar.
setiap volume dia beli;bukan guna duit mak kami.

what he wants,he will try to get it no matter how hard he has to go.

hari tu dia ada balik sini,
sembang-sembang pasal "Basikal Apa Entah"
yang pasti body slim,
berwarna bila malam
*ada gambar Donald Duck
dan,
gear mati.

aku dah lupa nama basikal ni apa.

he said,in Bangi,every night,lot of people ride this bicycle.
and,
the way they ride,the way the rider used their bicycle,
he told us all of the info (that i dont ask)

soalan bodoh yang selalu terkeluar kat mulut aku,
"abang pernah naik ke basikal tu?"

dia jawab,
"tak pernah."

aku cakap lagi dengan nada budak hingusan,
"tak try naik kawan abang punya?"

dengan tangan sebelah di stereng,dan sebelah pegang phone membalas text kawan;
"biar abang bgtahu satu lagi prinsip abang.abang ni jenis akan cuba apa pun setelah benda tu jadi hak abang.kalau nak cuba,cuba hak sendiri punya la.baru puas"

dan sambung lagi,
"tunggu ada duit,abang akan beli basikal tu sendiri.kalau takda duit,sampai mati pun tak payah"


jawapan yang memberangsangkan telinga aku untuk melebar dan bergema.


*act,i want to write about Luffy, =..='

so,
his comics i had tried to read,but not all.just two i guess.
HAHA!

sebab,
saya lebih prefer tengok benda yang bergerak daripada baca komik yang kartun nya tak bergerak sampai ke penyudah.

anddddd,
he bought a cd, i watched the movie like im one of the pirates.
over? thanks -.-

only ONE cd.
i fall in love with luffy.
of course when i saw his cute face.
but then,


NOW,
when he asked me to watch those movies by myself at YouTube.
i fall in love with Luffy's words.style & life.

"i dont care if i die fighting for it,"

nampak simple?


not to me :)

no matter how much you have to suffer from the pain that come too sudden,
no matter how long the journey you have to go with the damn things follow,
no matter how bad people treat you just to make sure you collapse in front of them,
no matter how strong your enemies are,


keep on moving,
hit all the trashes.

keep on fighting.
smash the strangers away.



keep on believing ;
one day you will get what you really NEED.
even it is not what you really WANT.


just put a smile,
dont give up.

be tough ladies :)


be TOUGH :D

thats what Monkey D. Luffy shows me.

GOMU GOMU NOOOO!!!