May 2, 2011

kalau suka membaca,teruskanlah,kalau rasa menyampah,ada button 'X',klik saja di situ =)

manusia macam-macam.

bukan baru tahu,cuma baru nampak dengan mata kepala sendiri.

2Mei2011 - Isnin
semua orang cuti.

UPM,serdang
sejurus selepas akak habis study,sebab esoknya (hari ini) dia exam.
famako (abaikan ejaan) dengan apa ntah.

plannya nak ke GM selepas window shopping di bangi.
mereka berdua (akak dan abang zul) plan,aku ikut saja.asal perut ada isi :D

tak expect pun nak ke KL sebab dah memang tak expect =..='

jalan memang sesak.lepas tol.
sangat.

kami adik beradik namakan kereta akak 'POKEMON'

well,pokemon yang dipandu akak memotong kereta Pugeot yang driver-nya sedang cakap dengan telefon.
cool ? haprak.

lepas meninggalkan kereta Pugeot di belakang,depan traffic light (kot,tak sure)
sebab kereta berhenti.

abang zul dah menjerit "akak break ! break !!"

dah berhenti pun pokemon,nyaris.

entah kenapa,
badan aku terhentak ke depan kerusi,

*sound efek kereta dihentak.

sekali.
dan
masih dijerit "break!" padahal dah memang break.

*lagi sekali sound efek kereta dihentak.

hebat kau Pugeot,dua kali hentak belakang?
kemek.

dan,kali kedua inilah pokemon menghentak kereta wira di depan.

senang cerita,pokemon di tengah-tengah.
oh lupa,pokemon - viva.

kecil kan?
bayangkan dua kali dihentak.

rupanya,bila pemandunya keluar,dia cakap dia tak perasan.memang tak perasan.
katanya,"sorry bang.lalai sebab tengah telefon"

**hentak-menghentak selesai**

tengah discuss-discuss,datang orang lelaki rambut perang,janggut pun perang.kaca mata hitam.dan seluar pendek.

(rasa-rasanya aku bukan berada di beach)

soalan-demi-jawapan di-selang-seli.
kononnya dia orang kereta,workshop.ejen mana entah.layan je lah.
dorang cakap-cakap-cakap dan terus bercakap.
katanya kereta boleh siap dalam masa 7 hari.4 hari pun boleh.
padahal depan belakang dah remuk.

kau guna magic apa bro?

dia pun bagi kertas,suruh isi,tandatangan.
tengah dalam mood nervous+terkejut = isi je lah

katanya orang dia akan datang,untuk tarik kereta bawa ke balai dan terus ke workshop.

akak genggam tangan aku sekuat yang boleh.
katanya "akak takut maa marah,ayah marah"

abang zul cakap-cakap dengan orang-orang yang agak berbadan besar.orang-orang tu merokok dan terus merokok.

busuk,tau tak?!

katanya,nak tunggu ayah abang zul.biar ayah yang settle-kan.
tapi,mereka force.suruh cepat.

ikut je lah.
kami ikut naik kereta orang tu,
kereta ditarik ke balai.

**setibanya di balai,baru teringat aku ada pakcik (acik) area situ.inspektor**

akak pun call acik.
rupanya dia di balai kepong.
katanya 10minit lagi sampai.
(dia drive memang mengalahkan F1)

dia marah akak.kenapa tandatangan.dan kenapa tak call waktu lepas kena langgar.
kami memang lupa.kosong.terkejut.taktahu nak fikir apa.

dipendekkan cerita,
kami tekad nak hantar ke perodua.
orang-orang yang towing kereta ni kata nak RM300

gila ke?

acik kata jangan,tunggu acik datang.

setibanya acik,kami bersalam.acik bawak geng.HAHA

dan,sarjan yang uruskan kes akak ni tabik kat acik.
*budak-budak towing dah gelabah

kami cerita.
budak-budak towing pun cerita.cerita mereka ditokok tambah,
katanya kami merayu-rayu kat dorang supaya siapkan kereta cepat.

najisnya mulut korang.

acik tak percaya pun dorang,
acik cakap
"kita cakap bahasa mudah,boleh?"
*dorang tahu,kalau dorang tipu,acik akan tahu.

last-last,dorang kata hantar perodua,
orang perodua (merangkap kawan mereka) datang dan discuss.

acik cakap,
"hantar di kepong,saya akan tengok.saya akan tinjau"

masing-masing muka macam kena cekik.

kawan acik kata,towing selalunya RM70-80
mana mungkin RM300 ?!

nasib ada acik.
kalau tak,mentah-mentah kena tipu.
dan,
orang-orang towing tu marah kat kami,katanya kami kecoh sebab panggil inspektor.

well,
we called him because he is our uncle.

and,
perhaps you guys thought that we have nothing at here,at your place,KL.

YES,
we have nothing,but we have Allah to help us to find way.
we had been protected. =)

my friend said
"you'll never ever find honesty in KL.it is too hard.they live with money"


the fact is proven.