May 10, 2011

nak letak tajuk Bunuh Diri,tapi aku tak mati lagi.nak letak tajuk He Kills Me Silently,tapi the fact is He Loves Me Deeply.

kalau ada kata putus kan senang,
kalau masing-masing sama kepala,sama jiwa,kan senang.

sekarang,
yang serabutnya sorang-sorang.

dibiar aku dengan keputusan yang "ditelan mati mak,diluah mati bapak",
kejut aku bangun tidur dengan "seperti katak bawah tempurung".

dengar lah sini,tolonglah.sekali pun tak apa.

tentang Matrikulasi Perak,
yaa,memang aku teringin,nak masuk.cuma,Kimia macam kura-kura.
aku tahu level aku takat mana.
kira bersyukur dengan SPM yang cuma B+ naik mendadak daripada D waktu trial.

tentang UniSZA kat Terengganu,
yaa,memang aku nak juga,TESL target aku.
even cuma diploma (waktu isi borang UPU,aku main hentam taram.tak habis khatam)
ruparupanya,aku terlepas pandang ada ASASI TESL.

3 tahun,lama.tapi MINAT TAK KENAL JANGKA MASA.

1 tahun,singkat.tapi IKHLAS MAINKAN PERANAN.

mana satu?

entahlah.
dah ramai tanya,
"kau nak ke mana?"
"kau nak ambil apa?"
"kau dah conform?"

medical check up,surat tawaran,segala bagai aku tak buat lagi.
jawapan aku;

"entah.minat tesl,tapi redha ayah tu lagi tinggi daripada minat aku"

PLKN satu hal lagi.
nak pergi 17 Mei.

appointment nak buat medical check up hari isnin,aku cancel suka hati.ayah bising.

tawar hati atau tak ada perasaan.
ya,im trying to be YOU,daddy.

im trying (:

ada baik ada buruk.
i admit that i cant stay too far from my family,my mum.
and,
i admit that i want to travel,to feeding my soul with my journey.

sekarang.
dua-dua tawaran aku dah print.
dah dibaca,ditelaah.

petunjuk Tuhan dah diminta.
dan,
dah dapat.
cuma,tak pasti itu petunjuk atau kebetulan.

betul lah cakap kawan aku,dia mengalami masalah yang sama,hinggakan dia cakap,
"aku rasa macam nak bunuh diri dalam rumah sendiri"




pressure too high,
people force and force.
they want what they like,not what we need.

my dearest Daddy,
i really want to be your good daughter.
what im trying to do right now is BEING YOU.
im trying to feel your emotion,your voice.

if you really want me to go ONLY at Perak,i will.

since im 12 years old,till now,you always want to decide where i should go,where i shouldnt.

i will try to forget my dream,my passion only for you.
but,im sorry if i cant give the best for you.I WILL TRY,dont worry daddy.

nobody can be you.
nobody.