Jul 2, 2011

Lembu & Najis


seronok + teruja + penat = larian 1 Murid 1 Sukan 1 Malaysia

cuma satu hal,
satu hal yang spoil mood secara lintas langsung.



1. kawasan kelapa sawit,memang bau najis kembu,kalau tak tahan,asal tak pakai penutup hidung sejak awal?

2. lembu yang berserakan najisnya tu lumrah,nama pun binatang.tak perlu dikutuk-dicaci binatang-binatang tersebut.

3. Gopeng Hagen tak ada keselesaan/kesempurnaan/ke-an an an yang kau dapat kat Kuala Lumpur yang kau sanjung setinggi bangunan berkembar tu.so.please tak usah perlekehkan kawasan yang agak nyaman kat Gopeng tu.

4. kau jalan-jalan,aku tak kisah.aku pun jalan juga,tapi sepanjang perjalanan kau duk COMPARE tempat tu dengan KUALA LUMPUR ; memang whattheDUCK la wey.

5. kalau rasa menyampah + melekit + geli tahap mawas, pack barang kau,mintak kat HEP "I nak keluar matrik ni.I tak suka bau-bauan kat sini.ewww" nyahh la kau.

6. larian tu bukan untuk mengutuk + mencaci + memakihamun lembu lembu yang tak bersalah.well der,kau pun bikin najis sendiri,kan?

7. kalau tak nak berpeluh-peluh badan,pergi jumpa doktor,minta doktor buang sweat gland kau.senang cerita.

8. jangan show off sangatlah yang kau terlalu bandar.makan pakai tangan jugak,kan? gosok gigi pakai berus gigi kan? atau kau guna besi gerigi ala-ala gergaji?


please,you make your OWN FAECES too.
respect other places.
being CITY-GIRL doesnt mean you can say anything to other things/people.




**kawan aku cakap,kat KL tu banyak najis orang.berserakan,bertaburan. aku tak tahu,sebab aku JARANG-JARANG ke sana.