Jul 19, 2012

Assalamualaikum,dah lama tak tulis panjang panjang (=



ada orang tanya;
"beb,how's your life?"
"still move on?"

sambil lewa aku jawab;
"much better than before & alhamdulillah Allah masih bagi chance bernafas"

well people,tipulah kalau setiap masa OKAY. sejujurnya, bukan 24jam KETAWA,SENYUM,GEMBIRA. bukan (=

ada orang kata life aku membosankan.ada yang kata life aku menggerunkan.ada juga pernah cakap life aku terlalu lah senang.

ah,apa orang tahu pasal aku,kau dan kau semua,kan?bukannya orang tu setiap saat stick dengan kita,kan?bukannya orang tu tahu kita makan apa,kita rasa apa,kita sedang melalui apa - - - - mereka tidak tahu.
mereka cuma tahu KRITIK
mereka cuma tahu MENGHAKIMI
mereka cuma tahu MELABEL

adik aku pernah tanya waktu main truth/dare;
"still cant forget him?"

honestly;
"still trying"

tentang hal cinta,jangan tanya aku
KENAPA TAK BOLEH LUPA
KENAPA MASIH RINDU DIA
KENAPA KAU TAK MOVE ON JE

seems like im too desperate,but seriouly im not. it is not about WHY,it is about HOW.
i keep on thinking about him because there's a piece of him left in my soul.
i keep on missing him because The Reason Is Still Unknown
and,i keep moving on but with his shadow on my back,and seems like that shadow wont leave me,until there's no source of light available.
how ?

"ah,kau lemah.takkan sebab dia sorang,kau turn off life kau kot?"

HAHA.sejak bila lah aku turn off life aku mek? buktinya,IM STILL ALIVE (=
&& kalau aku lemah,seingat aku,dah lama aku tak menangis disebabkan dia. dah lama (=



ada jugak kawan cakap;
"untunglah begitu begini begitu"

sambil senyum ;
"alhamdulillah sebab Allah bagi kau,kawan yang terlalu ambil berat"

ada sesetengah orang ni tak boleh tengok orang hidup senang. well, SENANG tu dalam kamus aku bermaksud; bersyukur dengan apa yang ada (=

okay,macam ni.kita putar balik masa,dan patah balik ke belakang,sekejap.
momen di mana kau berdiri depan aku,dengan baju berjenama mahal,kasut tiap minggu tukar,jam tiap hari bercorak lain,dompet tak pernah kosong.
dan aku berdiri dengan baju t shirt bundle/dibeli waktu sale,kasut yang lusuh,jam pun kadang kadang lupa pakai,dompet pun entah ke mana.

"lina,aku tengok hidup kau senang lah.i mean,aku tak pernah tengok kau merungut duit takda,aku tak pernah dengar kau menangis sebab kau nakkan something.aku tengok kau seronok dengan life kau"

beb,
alhamdulillah,Allah bagi apa yang aku perlu,bukan apa yang aku nak.tipulah kalau aku cakap aku tak teringin beg cantik tu.tipulah kalau aku cakap aku tak teringin nak ada kasut baru.tipulah kalau aku cakap aku ada duit 24jam.tipu.
TAPI,aku tak ada masa nak merungut,tak ada masa nak menangis tentang hal hal yang aku rasa tak berapa nak perlu.i have been taught to appreciate what i have.
and,to be honest,actually i can have what i want but i have to consider about my parents.

my mum pernah cakap;
"anak anak dulu.untuk mak,kemudian pun tak apa"
sebagai anak,dan memikirkan anytime Allah boleh hantar malaikat maut tarik nyawa,why not we as a child think about them first?

**paling seronok kalau ayah bawa pergi kedai bundle.pergh,serius wa cakap lu,baju baju & seluar kat situ cantik cantik.

ah panjangnya aku tulis.HAHA.sorry :)
#sometimes,it is okay not to be okay :)

be yourself,everyone else is taken - Oscar Wilde