Apr 25, 2013

Crush itu bukan siapa siapa (:

jangan ditanya kenapa.
jangan ditanya sampai bila.
jangan ditanya mampu ke?
jangan ditanya apa apa.

aku dah buang segala yang ada
jauh jauh
tinggi tinggi
hapus-terus-ke angkasa

aku dah buang sejenis perasaan
yang dah jadi beban
selama aku merasakan itu adalah beban

dan
mohon perasaan itu
mohon,
sila datang semula pada minit & saat yang sesuai

sebab
walaupun jantung aku tak ada luka
walaupun jantung aku tak ada apa apa kesan perlanggaran jiwa,

sakit tetap ada.
sakit menanggung penat yang sia-sia.
sakit yang menanggung perasaan yang sia-sia.

biarlah orang nak kata apa,
biarlah orang nak label aku apa,
biarlah orang nak kutuk aku apa - -
asal aku tahu yang Allah itu ada, selalu ada.
dan
hati aku,
aku berdoa;  biarlah
Allah yang jaga.
___________________________________


aku terlintas nak menulis bilamana si apai tweet tweet tadi petang,



p/s : Apai, kalau ada masalah dengan perasaan&orang; jangan diusik orangnya.tapi, kawal perasaan kita (:

Apr 21, 2013

Sampah edisi terhad.


dah itu lumrah;
suka itu satu lumrah.
sukakan sesiapa, teruskan saja.
sukakan lelaki berbaju biru, sukakan saja.
sukakan perempuan bersepatu putih, sukakan saja.
sukakan dia yang senyumnya cantik, sukakan saja.
kerna kau punya hak; hak untuk suka.

cuma salahnya 
bilamana
kau tersalah rasa.
kau tersalah rasa.

ada orang yang
tak suka dirinya disukai.
ada orang yang
lebih selesa "kita kawan sampai mati"
ada orang yang
tak mahu apa-apa.
tak mahu rasa apa-apa.

kita kenal tak lama
gelak ketawa pun kadang tak bersama
menangis berduka pun jaraknya berdepa-depa.

kita kenal tak lama
sekadar jadi pendengar; itu hal biasa-biasa.
sekadar hadiahkan doa; itu hal  biasa-biasa
sebab
kita kawan
sampai bila-bila.

she does not want to have any feeling(s) at this moment
because
she is too tired to get hurt
she is too hurt to hold the expectations.
&&
she cant even forget her past,which sometimes be her present.

she is begging
she is begging
dont have any feeling(s) toward her.dont.
she is happy
to sleep without thinking Good Morning text
to eat without thinking Enjoy Your Meal's wish
to pray without thinking about the desires to be loved by others but Allah.

she is happy to stay like this - - 
she is happy to have herself while others are lost when they missed someone.
she is happy to have Allah, the only one who knows
everything
anything
about her,
what she needs
and
how to guide her.

again,
if you feel something toward this little girl,
she is begging you to stop & give it to other woman.

&& 
we're friends & bestfriend, always, till Jannah, insyaAllah (:



kadang kita sendiri tak tahu apa yang kita rasa---
inikan pula nak tahu apa yang orang lain rasa.

:)

Apr 20, 2013

the best gift is

when you see your mum&dad is smiling.

:)

Apr 13, 2013

Jam Pagi.

KARMA.

dulu,karma ni macam "kita bff forever lahh bro" gituu.(konon)
dulu, "malas nak layan kau,biar karma je lah yang settle-kan kau" (konon,lagi)

dedulu bila teringat, rasa macam "apahal 'genius' sangat?" (kononlah sekarang ni genius sungguh.konon)

apa yang kita buat kat orang, benda tu akan dapat balik kat kita.kan?
apa yang kita buat orang rasa, kita kan rasa benda tu semula.kan?
apa yang kita bagi kat orang, kita tanpa tangan terbuka akan terima semula benda tu.kan?

orang kata; thats life.
aku kata; inilah kehidupan

ambil pita perakam (atau kaset ke nama dia?) dedulu, yang bersegi empat,dalamnya ada tali pita yang tergulung kemas - -
uraikan.
uraikan.
uraikan.
maka,
ianya akan rosak.tak dapat di-mainkan semula.tak dapat digunakan-langsung.
rosak,
habis.

lalu ada yang terfikir;
"kan bagus kalau memori kita macam tu.bila dah taknak,boleh ditarik-diurai-dilangsai bagai.dan,hilang.senang."

kalau kau nak macam tu,ambil kepala hang, pi hentak lelama kat dinding yang kukuh binaannya, hentak hentak dan hentak sampailah kau rasa otak kau menari-nari.
pi jumpa doktor
tunggu doktor sahkan "pesakit ini sudah hilang ingatan.tipis harapannya untuk pulih"

gitu?

seronok sakitkan diri sendiri, kan?
seronok bertindak kejam ke atas diri sendiri, kan?

lalu kau ketawa dan ketawa;
"HAHAHAHA.hidup aku,ikut suka aku lahh"

pi lah kau dengan hidup kau.pi main jauh jauh.Tuhan dah bagi pinjam badan,tak reti nak jaga bebaik.kucing pun tahu nak jilat luka dia sendiri"

aku dah lari topik,sekali lagi.

tentang soal karma;
begini.

aku teringat satu lirik lagu ni;

"Usahlah engkau persalahkan kakimu
andainya rebah di bumi mu sendiri
mungkinkah ada kesilapan semalam
lafazkanlah sejujur hati"

nampak tak aku bold tang mana? gituu,besar lagi.

kekadang,selaku manusia yang mudah alpa, bilamana ada rasa yang tak kena,
bilamana ada sesuatu yang tak diduga,
mulalah tuding jari ke sana ke sini 
mulalah baling batu tuju kawan sendiri
tapi lupa nak tampar diri sendiri.

lupa nak tampar diri sendiri, lelaju.

kan?

maka,perihal karma tu,aku rasa,sebelum suruh karma tu jalankan tugas dia,apakata ingatkan aku untuk;
"pi muhasabah diri.jangan duk nak hentam orang semberono je.karma tu malas nak layan hang"

hah,gitu?
but much better if you told me ;
"if people hurt you,dont hurt them back to make sure they know how you feel.dont.if they hurt you, ask Allah to keep your heart calm & calm."

p/s: 
"kenapa Meon dan Jemah tu buat aku gini? kenapa dorang suka sakitkan hati aku?"

"kau ada sakitkan hati sesiapa tak sebelum ni?"





baiklah,dah subuh.seronok sebenarnya tak dapat tidur ni,seronok (seteresssss!)
kawan cakap
"alah biasa tegal biasa.dah selalu habis Festik jam pagi, maka sistem badan pun dah tak betul."

Assalamualaikum (:

Apr 8, 2013


Apr 5, 2013

you're funny.no you're not.

ada satu hal yang duk berlegar-berputar dalam tempurung kepala;

Pertemuan Untuk Kali Pertama atau First Meeting

mohon jangan salah tafsir,ini bukan dating,bukan berpacaran atau apa. ini hal yang serius bagi aku (mungkin)

baiklah,malas nak bercerita panjang berjela - - -

when we first met,
you expect me to HAHAHA with you?

when we first met,
you expect me to share all the stories with you?

when we first met,
you expect me to be as friendly as i could?

when we first met,
you expect me to look at your eyes and 
sing a song for you?

when we first met,
you expect me to not to be a stranger to you?

and there's a term for me you made 'SOMBONG'

well done,good job,congratulations.me like that term,like double triple like =)

it sounds like;
i should behave like my friend(s) who has known you before this
and
sorry to say,i just cant :)

beginilah bro.
im not shy,but im afraid.
im not shy,but im trying to adapt with you,new people.

you might think im a normal person,like others,like your friends
but
honestly,
people who know me might use this 'abnormal' term
which means 
when you dont know me well enough,dont assume me 'macam tunggul la kau ni'

cool bro.
know me first
then you can say anything you want - - anything.

you cant even describe about
my imaginations
my dreams
and
myself.

you dont even know about
my history.

i do talk a lot
i do laugh a lot
i do make stupid things a lot.
but when i meet stranger/new people;
those things will turn off;for a while.

p/s : kalau betul betul nak tahu aku orang yang macam mana,cuba tanya pada yang rapat dengan aku.bukan tanya pada orang yang taktahu nama penuh aku :)